Amigos del Tango is a registered association founded in 1997. Its objective is to uphold and develop the knowledge and practice of Argentine tango in Finland.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Amigos del Tango is a volunteer-based organisation, which aims to spread the practice of  Argentine tango through organizing different happenings, and sharing information about Argentine tango related events.

 

Activities

The association organizes milongas – or social dances – with Argentine tango, waltz and milonga music. It also provides many possibilities to learn the Argentine tango with the guidance of both domestic and foreign teachers. The biggest annual event is held in Helsinki in February; Tango Frostbite is an international Argentine tango festival, which brings together 300-400 Argentine tango enthusiasts for dance and practice. Other major events include the Summer Camp, Helsinki Milonga Weekend and Tangosauna.

The members of the association have rented and renovated El Ático, a dance studio at Kumpulantie 1 (8th floor), Helsinki. You can go there for lessons, individual practice and social dancing. Milongas are organized there every Thursday 20.00 - 23.30, and nearly every Sunday 18.00 - 22.00. The entrance fee at the milongas is usually 5 euros for members, and 8 euros for visitors. Atico's events are announced on this web site and on our Facebook page https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Become a member

When you want to join the activities, please fill in this online form. As a member you will receive a bulletin a few times a year. The newsletter contains information about camps, larger events, contacts, and information about trainings and courses. As a member you can participate in classes arranged by Amigos del Tango; the beginners' class, you can join without membership though. The membership fee is 25 euros per calendar year.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

Bernt Andreas Drange

puheenjohtaja

Olen tanssinut argentiinalaista tangoa niistä muinaisista ajoista lähtien, jolloin tanssimme CD-levyjen tahtiin eikä tiskijukkia ollut, ja kutsunkin itseäni usein tangovaariksi. Minulla on ollut ilo tanssia ja soittaa levyjä monissa tapahtumissa ja monissa maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella; sain kunnian toimia Bergenin tangoyhdistys Tango Abrazon puheenjohtajana, ja olen ollut mukana järjestämässä Bergenin tangomaratonia, Tangosaunaa ja montaa pienempää tapahtumaa. Puheenjohtajana tavoitteeni on kehittää yhdistyksen rakenteita yhdessä jäsenten kanssa ja luoda tangokulttuuri, jossa kaikki jäsenet, joilla on ideoita saavat tukea ja keinoja niiden toteuttamiseen menestyksekkäästi - ja niin että kaikilla on hauskaa.

Marja Pekkala

rahastonhoitaja

Hurmaannuin tangoon 2000-luvun alussa niin, että muiden tanssien harrastus jäi kokonaan. Pidän kaikista argentiinalaisen tangon muodoista perinteisestä nuevoon sekä tangovalssista ja milongasta. Nautin tangon sosiaalisuudesta ja kansainvälisyydestä ja erityisesti tangomusiikista. Tangomatkailu on harrastukseni. Toimin nyt viidettä vuotta yhdistyksen rahakirstun vartijana. Olen ollut myös tiiviisti mukana mm. Frostbite-festivaalien ja Kesäleirien järjestämisessä.

Jenna Polvi

hallituksen jäsen

Ikäni tanssineena löysin argentiinalaisen tangon vuonna 2014, ja sen parissa on tullut puuhattua tiiviisti viime vuodet. Toimin monipuolisesti Suomen paritanssi- ja tangokentällä erilaisissa opetus- ja organisoimistehtävissä, ja päädyin myös Adt:n hallitukseen edistämään maakunnallista yhteistyötä.

 

Ioanna Samona

hallituksen jäsen

Laura Rustholkarhu

hallituksen varajäsen

Hellin Saarelainen

hallituksen varajäsen

Please reload

Jani Keinänen

varapuheenjohtaja

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

Emma Murros

hallituksen jäsen

Ehdin harrastaa muita tanssilajeja monta vuotta ennen kuin suistuin tangohulluuden syövereihin: vielä vuosien kuluttuakin sen oireet aiheuttavat kuumeista treenausta ja toistuvaa tangomatkailua - ne tekivät minusta jopa tango-DJ:n. Olen ollut kauan mukana tekemässä AdT:n Facebook-viestintää, vastaan nykyään workshopviikonloppujen suunnittelusta, olen yksi Helsinki Milonga Weekend-tiimin alkuperäisjäsenistä ja osallistuin vuonna 2019 aktiivisesti Tango Frostbite-festivaalin järjestämiseen. Tango tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää yhteys sellaisten ihmisten kanssa, joihin emme juuri muissa ympyröissä törmäisi. Tangomusiikki sallii meidän myös kuvitella itsemme paikkoihin, aikoihin ja tilanteisiin, joita emme ehkä ole itse kokeneet. Kaikki tämä lisää myötätuntoa ihmisten välillä ja auttaa ymmärtämään paremmin myös omaa itseä - hyvää ja pahaa kaikissa meissä. Lisäksi tango on todella HAUSKAA - ehkä hauskimpia asioita, joita voi harrastaa täysin vakavalla naamalla. 

Liina Nyholm

hallituksen jäsen

Tanssitaustani on jazz- ja nykytanssin puolella, minusta piti tulla koreografi. Ajauduin kuitenkin muihin hommiin enkä pitkään aikaan kaivannut tanssia. Treenasin satunnisesti milloin mitäkin kunnes...tango. Argentiinalaisen tangon sosiaalinen ja improvisatorinen luonne tulivat täytenä yllätyksenä. Musiikin tulkitseminen on luontaista, mutta parin kanssa yhteyteen asettuminen oli uutta ja on aina seikkailu. Välillä on hurmaavaa asettua rauhassa ”vain seuraamaan”, mutta improvisoijana haluan löytää myös omaa tilaa. Siispä tavoitteena roolinvaihtoa! AdT:n hallitukseen tulin mukaan toissa syksynä. Vastuullani on web- ja Facebook viestintää yhdessä Emman kanssa. Viime vuoden Frostbite-festivaalin harjoittelukierroksen jälkeen toimin tänä vuonna yhtenä pääjärjestäjänä Emman (Murros)ja Karin (Kiiski) kanssa vastuullani erityisesti visuaalinen toteutus sekä markkinoinnissa että itse festivaalilla. 

Suvi Peltoniemi

hallituksen ulkopuolinen sihteeri

Please reload

Vuoden 2017 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2017. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Vuoden 2017 toimintasuunitelma

Lue toimintasuunitelmamme vuodelle 2017.

Vuoden 2016 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2016. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Vuoden 2016 kevätkokous

Sääntöjen määräämä kevätkokous pidettiin toukokuussa 2016. Lue mitä jäsenet päättivät.

Vuoden 2016 toimintasuunitelma

Lue toimintasuunitelmamme vuodelle 2016.

Vuoden 2015 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2016. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Please reload