top of page

OUR STORY

Amigos del Tango is a registered association founded in 1997. Its objective is to uphold and develop the knowledge and practice of Argentine tango in Finland.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Kiitos viestisi lähti / Thanks! Message sent.

Amigos del Tango is a volunteer-based organisation, which aims to spread the practice of  Argentine tango through organizing different happenings, and sharing information about Argentine tango related events.

 

Activities

The association organizes milongas – or social dances – with Argentine tango, waltz and milonga music. It also provides many possibilities to learn the Argentine tango with the guidance of both domestic and foreign teachers. The biggest annual event is held in Helsinki in February; Tango Frostbite is an international Argentine tango festival, which brings together 300-400 Argentine tango enthusiasts for dance and practice. Other major events include the Summer Camp, Helsinki Milonga Weekend and Tangosauna.

The members of the association have rented and renovated El Ático, a dance studio at Kumpulantie 1 (8th floor), Helsinki. You can go there for lessons, individual practice and social dancing. Milongas are organized there every Thursday 20.00 - 23.30, and nearly every Sunday 18.00 - 22.00. The entrance fee at the milongas is usually 5 euros for members, and 8 euros for visitors. Atico's events are announced on this web site and on our Facebook page https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Become a member

When you want to join the activities, please fill in this online form. As a member you will receive a bulletin a few times a year. The newsletter contains information about camps, larger events, contacts, and information about trainings and courses. As a member you can participate in classes arranged by Amigos del Tango; the beginners' class, you can join without membership though. The membership fee is 25 euros per calendar year.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

THE Board
PK_pj.jpg

Pekka Kahri

puheenjohtaja

Kiinnostuin 2000-luvun alussa tangomusiikista ja muutaman vuoden kuluttua uskaltauduin kokeilemaan myös tanssia yhdessä puolisoni kanssa. HItaan aloittelun jälkeen innostuimme yhä enemmän ja kun tanssimahdollisuuksia Helsingissä, ensin Almacenissa ja sitten Aticolla, alkoi olla enemmän, tango vei lopullisesti mukanaan. Olen nyt ensimmäistä kertaa hallituksessa, aiemmin olen ollut host-tiimissä sekä yhdistyksen toiminnantarkastajana. Olen lähes aina paikalla Aticon viikkomilongoissa - varsinkin torstaisin - jolloin minulle voi hyvin kertoa tangotoiveista tai kysyä yhdistyksen toiminnasta.

078.JPG

Tomi Liski

hallituksen jäsen, sihteeri

Aloitin argentiinalaisen tangon harrastamisen vuonna 2009. Olemme siitä lähtien tanssineet yhdessä vaimoni kanssa aktiivisesti tangoa. Harrastuksemme on kuljettanut meidät mielenkiintoisiin paikkoihin ja olemme tutustuneet moniin mukaviin ihmisiin. Erityisesti olemme mieltyneet eri puolilla Eurooppaa järjestettäviin Encuentro-tangotapahtumiin. Olin Adt:n hallituksen jäsen jo 2010-luvun alkupuolella ja mukana El Áticon perustamisessa. Palaan nyt hallitukseen ja hoidan mm. tilavarauksia ja vuokrasopimuksia. Nähdään Áticolla!

13978331_10208896155213610_404465703_o.j

Jani Keinänen

hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

TP.jpg

Tatu Polvinen

hallituksen jäsen

Tango kosketti minua ensi kertaa joskus 2000-luvun alussa mutta jäi ajatusten tasolle; sillosessa pienessä kotikaupungissani ei ollut tarjolla tangon opetusta. Muutamien muuttojen, opintojen ja vihdoin koronan jälkeen sain mahdollisuuden siirtyä ajatuksista tekoihin. Pian löysin tieni Áticolle, mistä olen löytänyt paljon enemmänkin kuin upeat puitteet hienolle harrastukselle. Siitä lähtien tango on vienyt ja minä seurannut -ja vienyt. Vaikka aloitin harjoittelun viejän roolissa treenaan myös seuraamista, mikä on ollut valtavan hyödyllistä edistymiselleni. AdT:ssä aloitin siivoustiimissä ja kesäleirin järjestäjätiimissä, nyt myös hallituksen jäsenenä erityisesti nettisivuista vastaavana. Silloin tällöin milongoissa piirtelen myös tapahtumailmoituksia liitutaululle.

tangofi_etusivu.jpg

Maria Prokhorova

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

JM.jpeg

Julie Mears

hallituksen varajäsen

Tanssi on aina ollut lähellä sydäntäni, alkaen 6-vuotiaana jazz-, moderni- ja tap-tunneilla kotikaupungissani Torontossa, Kanadassa.

Keski-Suomessa asuessani kävin ja suoritin tanssipedagogiikan peruskurssin (25op) Jyväskylän kesäyliopistossa. Lavatanssikulttuuri tuli tutuksi ja afrotanssiakin testattiin. Olin muutaman vuoden paikallisen tanssiklubin hallituksen jäsen.

Matkani argentiinalaisen tangon parissa alkoi vuonna 2004 ja se yllättää ja ilahduttaa edelleen. Molempien roolien oppiminen on ollut erityisen kiinnostavaa ja suosittelen sitä lämpimästi.

Meillä on ihana tanssistudio ja mielestäni on tärkeää tarjota tunnelma, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi tasosta riippumatta.

279251256_5105028312895900_41703849079008773_n.jpg

Leila Oksa

Rahastonhoitaja

Pitkän paritanssien sekakäyttöhistorian jälkeen kotiuduin jokunen vuosi sitten tangomaailmaan ja El Áticolle. Miten hieno paikka meillä onkaan! Opettelen aktiivisesti sekä viemistä että seuraamista, ja kannustan kaikkia ainakin kokeilemaan toistakin roolia – edes siksi, että se lisää ymmärrystä ja empatiaa parin kamppailuja kohtaan. Lisäksi roolia vaihtamalla saa tanssista tuplasti iloa irti! AdT:ssä olin mukana ensin siivoustiimissä, nyt talousbyrokratian pyörittäjänä, praktikoiden organisoinnissa ja kesäleirin järjestäjätiimissä. Haluan vaikuttaa osaltani siihen, että uusien tanssijoiden olisi helppo tulla mukaan treenaamaan ja myös yhdistyksen toimintaan.

tangofi_etusivu.jpg

Jeve Jeprintsev

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

tangofi_etusivu.jpg

Sonja Örndahl

hallituksen varajäsen

Kuva tulossa

Minun tangotarinani alkoi vuonna 2012 Buenos Airesissa. Monen muun tanssijan lailla minullakin on salattu salsamenneisyys ja myös taustaa muista tansseista. Tangohulluus vei nopeasti mukanaan ja on toistaiseksi johtanut muun muassa matkojen suunnittelemiseen tangon ehdoilla ja säännölliseen DJ-toimintaan. Palaan nyt hallituksen varajäseneksi ja hoidan yhdistyksen viestintää. Tämän lisäksi olen mukana järjestämässä Frostbite-festivaalia ja muita tapahtumia.

VV.jpg

Ville Virmajoki

jäsenvastaava

Joskus 90-luvun lopulla näin Pacinon Naisen Tuoksu-leffan ja totesin, että "joku päivä..". Muutama vuosi sitten oikea tangomatka alkoi - ystäväni hoputti minut Nadia Tapian ja Daniel Valenzuelan peruskurssille ja lähti mukaan esiliinaksi, ja sen jälkeen tunneille "Vintille". Argentiinalainen tango on ensimmäinen tanssi, jota olen harrastanut, enkä juuri muuta kaipaa. Vuoden 2022 olin hallituksen varajäsen, yhdistyksen jäsenvastaava ja yksi vuosittaisen Kesäleirimme vastuujärjestäjistä - tänä vuonna jatkan kahdessa jälkimmäisessä tehtävässä.

bottom of page