OUR STORY

Amigos del Tango is a registered association founded in 1997. Its objective is to uphold and develop the knowledge and practice of Argentine tango in Finland.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Kiitos viestisi lähti / Thanks! Message sent.

Amigos del Tango is a volunteer-based organisation, which aims to spread the practice of  Argentine tango through organizing different happenings, and sharing information about Argentine tango related events.

 

Activities

The association organizes milongas – or social dances – with Argentine tango, waltz and milonga music. It also provides many possibilities to learn the Argentine tango with the guidance of both domestic and foreign teachers. The biggest annual event is held in Helsinki in February; Tango Frostbite is an international Argentine tango festival, which brings together 300-400 Argentine tango enthusiasts for dance and practice. Other major events include the Summer Camp, Helsinki Milonga Weekend and Tangosauna.

The members of the association have rented and renovated El Ático, a dance studio at Kumpulantie 1 (8th floor), Helsinki. You can go there for lessons, individual practice and social dancing. Milongas are organized there every Thursday 20.00 - 23.30, and nearly every Sunday 18.00 - 22.00. The entrance fee at the milongas is usually 5 euros for members, and 8 euros for visitors. Atico's events are announced on this web site and on our Facebook page https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Become a member

When you want to join the activities, please fill in this online form. As a member you will receive a bulletin a few times a year. The newsletter contains information about camps, larger events, contacts, and information about trainings and courses. As a member you can participate in classes arranged by Amigos del Tango; the beginners' class, you can join without membership though. The membership fee is 25 euros per calendar year.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

THE Board
bernt.jpg

Bernt Andreas Drange

puheenjohtaja

Olen tanssinut argentiinalaista tangoa niistä muinaisista ajoista lähtien, jolloin tanssimme CD-levyjen tahtiin eikä tiskijukkia ollut, ja kutsunkin itseäni usein tangovaariksi. Minulla on ollut ilo tanssia ja soittaa levyjä monissa tapahtumissa ja monissa maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella; sain kunnian toimia Bergenin tangoyhdistys Tango Abrazon puheenjohtajana, ja olen ollut mukana järjestämässä Bergenin tangomaratonia, Tangosaunaa ja montaa pienempää tapahtumaa. Puheenjohtajana tavoitteeni on kehittää yhdistyksen rakenteita yhdessä jäsenten kanssa ja luoda tangokulttuuri, jossa kaikki jäsenet, joilla on ideoita saavat tukea ja keinoja niiden toteuttamiseen menestyksekkäästi - ja niin että kaikilla on hauskaa.

11150978_10153282114239669_2105692901308

Emma Murros

hallituksen varajäsen

Ehdin harrastaa muita tanssilajeja monta vuotta ennen kuin suistuin tangohulluuden syövereihin: vielä vuosien kuluttuakin sen oireet aiheuttavat kuumeista treenausta ja toistuvaa tangomatkailua - ne tekivät minusta jopa tango-DJ:n. Olen ollut kauan mukana tekemässä AdT:n Facebook-viestintää, vastaan nykyään workshopviikonloppujen suunnittelusta, olen yksi Helsinki Milonga Weekend-tiimin alkuperäisjäsenistä ja osallistuin vuonna 2019 aktiivisesti Tango Frostbite-festivaalin järjestämiseen. Tango tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää yhteys sellaisten ihmisten kanssa, joihin emme juuri muissa ympyröissä törmäisi. Tangomusiikki sallii meidän myös kuvitella itsemme paikkoihin, aikoihin ja tilanteisiin, joita emme ehkä ole itse kokeneet. Kaikki tämä lisää myötätuntoa ihmisten välillä ja auttaa ymmärtämään paremmin myös omaa itseä - hyvää ja pahaa kaikissa meissä. Lisäksi tango on todella HAUSKAA - ehkä hauskimpia asioita, joita voi harrastaa täysin vakavalla naamalla. 

Marija Prokhorova

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

078.JPG

Tomi Liski

hallituksen jäsen

Aloitin argentiinalaisen tangon harrastamisen vuonna 2009. Olemme siitä lähtien tanssineet yhdessä vaimoni kanssa aktiivisesti tangoa. Harrastuksemme on kuljettanut meidät mielenkiintoisiin paikkoihin ja olemme tutustuneet moniin mukaviin ihmisiin. Erityisesti olemme mieltyneet eri puolilla Eurooppaa järjestettäviin Encuentro-tangotapahtumiin. Olin Adt:n hallituksen jäsen jo 2010-luvun alkupuolella ja mukana El Áticon perustamisessa. Palaan nyt hallitukseen ja hoidan mm. tilavarauksia ja vuokrasopimuksia. Nähdään Áticolla!

13978331_10208896155213610_404465703_o.j

Jani Keinänen

hallituksen jäsen

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

Liina_adt_pinkki.jpg

Liina Nyholm

hallituksen jäsen

Tanssitaustani on jazz- ja nykytanssin puolella, minusta piti tulla koreografi. Ajauduin kuitenkin muihin hommiin enkä pitkään aikaan kaivannut tanssia. Treenasin satunnisesti milloin mitäkin kunnes...tango. Argentiinalaisen tangon sosiaalinen ja improvisatorinen luonne tulivat täytenä yllätyksenä. Musiikin tulkitseminen on luontaista, mutta parin kanssa yhteyteen asettuminen oli uutta ja on aina seikkailu. Välillä on hurmaavaa asettua rauhassa ”vain seuraamaan”, mutta improvisoijana haluan löytää myös omaa tilaa. Siispä tavoitteena roolinvaihtoa! AdT:n hallitukseen tulin mukaan syksyllä 2018. Vastuullani on web- ja Facebook viestintää yhdessä Emman kanssa. Samantien osallistuin enemmän myös Frostbite-festivaalin järjestämiseen ja vuoden 2020 festivaalilla toimin yhtenä pääjärjestäjänä Emman (Murros)ja Karin (Kiiski) kanssa vastuullani erityisesti visuaalinen toteutus sekä markkinoinnissa että itse festivaalilla. 

Jeve Jeprincev

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

tangofi_etusivu.jpg

Ville Virmajoki

hallituksen varajäsen

Teksti ja kuva tulossa

279251256_5105028312895900_41703849079008773_n.jpg

Leila Oksa

Rahastonhoitaja

Kokeilin argentiinalaista tangoa ensimmäisen kerran vuonna 2014. Ihastuin, mutta jalkavamman vuoksi jouduin viettämään vielä muutaman vuoden ergonomisempien lajien (mm. angolalainen semba ja kizomba) parissa. Lopulta palasin kuitenkin tangoon. Opettelen aktiivisesti sekä viemistä että seuraamista, ja kannustan kaikkia ainakin kokeilemaan toistakin roolia – edes siksi, että se lisää ymmärrystä ja empatiaa parin kamppailuja kohtaan. Lisäksi roolia vaihtamalla saa tanssista tuplasti iloa irti! AdT:ssä olin mukana ensin siivoustiimissä, nyt talousbyrokratian pyörittäjänä. Haluan osaltani olla tekemässä yhdistyksestä ja El Áticosta helpommin lähestyttäviä uusille tanssijoille, joten olen jälleen järjestämässä koronan keskeyttämiä sunnuntaipraktikoita. Niissä myös parittomat pääsevät treenaamaan, ja kaikki voivat auttaa toisiaan oppimaan lisää ja kehittymään. Tangoyhteisön voimistuminen kun on meidän kaikkien etu.