Vuonna 1997 perustetun
Amigos del Tango ry:n tavoitteena on ylläpitää ja kehittää argentiinalaisen tangon harrastusta ja tuntemusta Suomessa.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Amigos del Tango on rekisteröity ja yleishyödyllinen yhdistys, joka pyrkii lisäämään argentiinalaisen tangon harrastusta järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja tiedottamalla argentiinalaiseen tangoon liittyvistä tapahtumista. 

 

Toiminta

Yhdistys järjestää milongoja eli tanssi-iltoja, joissa tanssitaan argentiinalaista tangoa, valssia ja milongaa levy- tai elävän musiikin säestyksellä. Amigos del Tangon tangoviikonloppuina ja leireillä on mahdollisuus opetella argentiinalaista tangoa sekä koti- että ulkomaisten opettajien opastuksella. Suurin vuosittainen tapahtuma on helmikuussa Helsingissä järjestettävä urbaani kansainvälinen argentiinalaisen tangon festivaali Tango Frostbite, joka kokoaa yhteen 300-400 argentiinalaisen tangon harrastajaa tanssimaan ja opettelemaan tangoa. Muita suuria tapahtumia ovat Kesäleiri, Helsinki Milonga Weekend, Tangosauna.

Yhdistys on vuokrannut ja kunnostanut jäsenistönsä käyttöön El Ático -tanssistudion sekä harjoitustilat, osoitteessa Kumpulantie 1 (8 krs), Helsinki. Siellä järjestetään milonga joka torstai klo 20.00-23:30 ja liki joka sunnuntaina klo 18-22. Aticon tapahtumista tiedotetaan tällä sivustolla sekä Facebookin sivulla https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Jäseneksi liittyminen

Kun haluat mukaan toimintaan, täytä verkkolomake. Yhdistyksen jäsenenä saat sähköpostiisi jäsenkirjeen muutaman kerran vuodessa. Jäsenkirje sisältää tietoa tavanomaista suuremmista tapahtumista sekä kontakteja, koulutus- ja kurssitietoa, ym. Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus osallistua Amigos del Tangon järjestämään opetukseen; alkeiskursseille voit toki tulla myös olematta jäsen. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa/kalenterivuosi.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

Bernt Andreas Drange

puheenjohtaja

Olen tanssinut argentiinalaista tangoa niistä muinaisista ajoista lähtien, jolloin tanssimme CD-levyjen tahtiin eikä tiskijukkia ollut, ja kutsunkin itseäni usein tangovaariksi. Minulla on ollut ilo tanssia ja soittaa levyjä monissa tapahtumissa ja monissa maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella; sain kunnian toimia Bergenin tangoyhdistys Tango Abrazon puheenjohtajana, ja olen ollut mukana järjestämässä Bergenin tangomaratonia, Tangosaunaa ja montaa pienempää tapahtumaa. Puheenjohtajana tavoitteeni on kehittää yhdistyksen rakenteita yhdessä jäsenten kanssa ja luoda tangokulttuuri, jossa kaikki jäsenet, joilla on ideoita saavat tukea ja keinoja niiden toteuttamiseen menestyksekkäästi - ja niin että kaikilla on hauskaa.

Marja Pekkala

rahastonhoitaja

Hurmaannuin tangoon 2000-luvun alussa niin, että muiden tanssien harrastus jäi kokonaan. Pidän kaikista argentiinalaisen tangon muodoista perinteisestä nuevoon sekä tangovalssista ja milongasta. Nautin tangon sosiaalisuudesta ja kansainvälisyydestä ja erityisesti tangomusiikista. Tangomatkailu on harrastukseni. Toimin nyt viidettä vuotta yhdistyksen rahakirstun vartijana. Olen ollut myös tiiviisti mukana mm. Frostbite-festivaalien ja Kesäleirien järjestämisessä.

Nadja Tapia

hallituksen jäsen

Aloitin tanssimisen Temucossa Chilessä 2007. Pidin siitä niin paljon, että halusin päästä lähemmäksi tangoa. Niinpä muutin Buenos Airesiin 2009 ja asuin siellä melkein kolme vuotta. 2014 muutin Suomeen ja olen opettanut tangoa säännöllisesti siitä asti. Eri asiat  tangossa ovat olleet mielenkiintoni kohteena eri aikoina. Aluksi, aloittelevana seuraajana, oli ihmeellistä olla niin läsnä hetkessä. Sitten innostuin tangoa ympäröivän kulttuurin rikkaudesta ja syvyydestä. Buenos Airesissa löysin itsestäni aktiivisemman roolin ja oivalsin miten voin tanssiessani ilmaista omaa persoonaani enemmän. Viime vuosina olen nauttinut viejän roolista, tangomatkailusta, opettamisesta sekä musiikin ja liikkeen ymmärtämisestä ja niillä kokeilemisesta. Tango on siinä määrin kietoutunut moniin asioihin elämässäni, että en voi kuvitella elämää ilman sitä.   

Tommi Vornanen

hallituksen jäsen

Aloitin argentiinalaisen tangon tanssimisen vuonna 2010 ilman minkäänlaista tanssikokemusta. Olen sen jälkeen kokeillut myös lindy hopia ja katutansseja. Minua viehättää tangossa sen haastavuus ja monipuolinen tunne-elämä. Tanssi on vienyt minut moniin paikkoihin, joihin en olisi muuten lähtenyt. AdT:ssa toimin jäsenvastaavana ja hoidan milongojen isännöintiin liittyviä asioita yhdessä Nadian kanssa.

Marjo Kiukaanniemi

hallituksen varajäsen

Olen tanssija-muusikko ja Tangoteatteri Kiutan toinen ydinhahmo, eli puuhailen tanssin ja tangon parissa ammatikseni. Aloitin tangon vuonna 2004 innostuttuani eräästä englantilaisesta tv-mainoksesta, jossa tanssittiin tango nuevoa. Tykkään kaikesta luovasta liikkumisesta ja käännän myös argentiinalaisia tangoja suomen kielelle.

Jenna Polvi

hallituksen ulkopuolinen yhteyshenkilö

Ikäni tanssineena löysin argentiinalaisen tangon vuonna 2014, ja sen parissa on tullut puuhattua tiiviisti viime vuodet. Toimin monipuolisesti Suomen paritanssi- ja tangokentällä erilaisissa opetus- ja organisoimistehtävissä, ja päädyin myös Adt:n hallitukseen edistämään maakunnallista yhteistyötä.

 
Please reload

Jani Keinänen

varapuheenjohtaja

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

Emma Murros

hallituksen jäsen

Ehdin harrastaa muita tanssilajeja monta vuotta ennen kuin suistuin tangohulluuden syövereihin: vielä vuosien kuluttuakin sen oireet aiheuttavat kuumeista treenausta ja toistuvaa tangomatkailua - ne tekivät minusta jopa tango-DJ:n. Olen ollut kauan mukana tekemässä AdT:n Facebook-viestintää, vastaan nykyään workshopviikonloppujen suunnittelusta, olen yksi Helsinki Milonga Weekend-tiimin alkuperäisjäsenistä ja osallistuin vuonna 2019 aktiivisesti Tango Frostbite-festivaalin järjestämiseen. Tango tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää yhteys sellaisten ihmisten kanssa, joihin emme juuri muissa ympyröissä törmäisi. Tangomusiikki sallii meidän myös kuvitella itsemme paikkoihin, aikoihin ja tilanteisiin, joita emme ehkä ole itse kokeneet. Kaikki tämä lisää myötätuntoa ihmisten välillä ja auttaa ymmärtämään paremmin myös omaa itseä - hyvää ja pahaa kaikissa meissä. Lisäksi tango on todella HAUSKAA - ehkä hauskimpia asioita, joita voi harrastaa täysin vakavalla naamalla. 

Liina Nyholm

hallituksen jäsen

Tanssitaustani on jazz- ja nykytanssin puolella, minusta piti tulla koreografi. Ajauduin kuitenkin muihin hommiin enkä pitkään aikaan kaivannut tanssia. Treenasin satunnisesti milloin mitäkin kunnes...tango. Argentiinalaisen tangon sosiaalinen ja improvisatorinen luonne tulivat täytenä yllätyksenä. Musiikin tulkitseminen on luontaista, mutta parin kanssa yhteyteen asettuminen oli uutta ja on aina seikkailu. Välillä on hurmaavaa asettua rauhassa ”vain seuraamaan”, mutta improvisoijana haluan löytää myös omaa tilaa. Siispä tavoitteena roolinvaihtoa! AdT:n hallitukseen tulin mukaan viime syksynä. Vastuullani on web- ja Facebook viestintää yhdessä Emman kanssa. Ja tulipa jo osallistuttua järjestäjänä Frostbite-festivaaliin osana visuaalisen toteutuksen tiimiä sekä markkinoinnissa että itse festivaalilla. 

Kata Heiskanen

hallituksen varajäsen

Olen tanssinut vuosien varrella kaikenlaista baletista afroon, mutta kun törmäsin tangoon, olin löytänyt omani. Olen ollut ADT:n hallituksessa pariin eri otteeseen ja kuulunut vuosia Aticon peruskalustoon. Vastaan siitä että Aticossa nurkat ovat puhtaat ja vessapaperia riittää. Kiitos kuuluu kyllä mahtavalle siivoustiimille!

Olen ollut tiiviisti mukana useiden eri tapahtumien järjestelyissä. Osallistuminen tapahtumien järjestelyihin ja milongoiden järkkäämiseen avaa harrastuksesta ihan uuden puolen: yhdessä onnistumisen. Kannattaa tulla mukaan!

Kirsi Laatikainen

hallituksen ulkopuolinen sihteeri

En kuvitellut koskaan harrastavani tanssia. Tanssitunnille sovitut sokkotreffit olivat kohtalokkaat. Tango jäi elämääni, date -kaveria en ole sen jälkeen nähnyt. Ensimmäisillä tunneilla koin hetkiä, jolloin tunsin lentäväni, nuo hetket saivat jatkamaan vaikeuksista huolimatta. Parasta tangossa ovat ne tandat, jolloin yhteys syntyy. Adt:ssa toimin hallituksen sihteerinä.

Please reload

Vuoden 2017 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2017. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Vuoden 2017 toimintasuunitelma

Lue toimintasuunitelmamme vuodelle 2017.

Vuoden 2016 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2016. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Vuoden 2016 kevätkokous

Sääntöjen määräämä kevätkokous pidettiin toukokuussa 2016. Lue mitä jäsenet päättivät.

Vuoden 2016 toimintasuunitelma

Lue toimintasuunitelmamme vuodelle 2016.

Vuoden 2015 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2016. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Please reload