Tarinamme

Vuonna 1997 perustetun
Amigos del Tango ry:n tavoitteena on ylläpitää ja kehittää argentiinalaisen tangon harrastusta ja tuntemusta Suomessa.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Kiitos viestisi lähti / Thanks! Message sent.

Amigos del Tango on rekisteröity ja yleishyödyllinen yhdistys, joka pyrkii lisäämään argentiinalaisen tangon harrastusta järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja tiedottamalla argentiinalaiseen tangoon liittyvistä tapahtumista. 

 

Toiminta

Yhdistys järjestää milongoja eli tanssi-iltoja, joissa tanssitaan argentiinalaista tangoa, valssia ja milongaa levy- tai elävän musiikin säestyksellä. Amigos del Tangon tangoviikonloppuina ja leireillä on mahdollisuus opetella argentiinalaista tangoa sekä koti- että ulkomaisten opettajien opastuksella. Suurin vuosittainen tapahtuma on helmikuussa Helsingissä järjestettävä urbaani kansainvälinen argentiinalaisen tangon festivaali Tango Frostbite, joka kokoaa yhteen 300-400 argentiinalaisen tangon harrastajaa tanssimaan ja opettelemaan tangoa. Muita suuria tapahtumia ovat Kesäleiri, Helsinki Milonga Weekend, Tangosauna.

Yhdistys on vuokrannut ja kunnostanut jäsenistönsä käyttöön El Ático -tanssistudion sekä harjoitustilat, osoitteessa Kumpulantie 1 (8 krs), Helsinki. Siellä järjestetään milonga joka torstai klo 20.00-23:30 ja liki joka sunnuntaina klo 18-22. Aticon tapahtumista tiedotetaan tällä sivustolla sekä Facebookin sivulla https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Jäseneksi liittyminen

Kun haluat mukaan toimintaan, täytä verkkolomake. Yhdistyksen jäsenenä saat sähköpostiisi jäsenkirjeen muutaman kerran vuodessa. Jäsenkirje sisältää tietoa tavanomaista suuremmista tapahtumista sekä kontakteja, koulutus- ja kurssitietoa, ym. Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus osallistua Amigos del Tangon järjestämään opetukseen; alkeiskursseille voit toki tulla myös olematta jäsen. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa/kalenterivuosi.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

HALLITUS
bernt.jpg

Bernt Andreas Drange

puheenjohtaja

Olen tanssinut argentiinalaista tangoa niistä muinaisista ajoista lähtien, jolloin tanssimme CD-levyjen tahtiin eikä tiskijukkia ollut, ja kutsunkin itseäni usein tangovaariksi. Minulla on ollut ilo tanssia ja soittaa levyjä monissa tapahtumissa ja monissa maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella; sain kunnian toimia Bergenin tangoyhdistys Tango Abrazon puheenjohtajana, ja olen ollut mukana järjestämässä Bergenin tangomaratonia, Tangosaunaa ja montaa pienempää tapahtumaa. Puheenjohtajana tavoitteeni on kehittää yhdistyksen rakenteita yhdessä jäsenten kanssa ja luoda tangokulttuuri, jossa kaikki jäsenet, joilla on ideoita saavat tukea ja keinoja niiden toteuttamiseen menestyksekkäästi - ja niin että kaikilla on hauskaa.

13978331_10208896155213610_404465703_o.j

Jani Keinänen

hallituksen jäsen

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

11150978_10153282114239669_2105692901308

Emma Murros

hallituksen jäsen

Ehdin harrastaa muita tanssilajeja monta vuotta ennen kuin suistuin tangohulluuden syövereihin: vielä vuosien kuluttuakin sen oireet aiheuttavat kuumeista treenausta ja toistuvaa tangomatkailua - ne tekivät minusta jopa tango-DJ:n. Olen ollut kauan mukana tekemässä AdT:n Facebook-viestintää, vastaan nykyään workshopviikonloppujen suunnittelusta, olen yksi Helsinki Milonga Weekend-tiimin alkuperäisjäsenistä ja osallistuin vuonna 2019 aktiivisesti Tango Frostbite-festivaalin järjestämiseen. Tango tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää yhteys sellaisten ihmisten kanssa, joihin emme juuri muissa ympyröissä törmäisi. Tangomusiikki sallii meidän myös kuvitella itsemme paikkoihin, aikoihin ja tilanteisiin, joita emme ehkä ole itse kokeneet. Kaikki tämä lisää myötätuntoa ihmisten välillä ja auttaa ymmärtämään paremmin myös omaa itseä - hyvää ja pahaa kaikissa meissä. Lisäksi tango on todella HAUSKAA - ehkä hauskimpia asioita, joita voi harrastaa täysin vakavalla naamalla. 

Liina_adt_pinkki.jpg

Liina Nyholm

hallituksen jäsen

Tanssitaustani on jazz- ja nykytanssin puolella, minusta piti tulla koreografi. Ajauduin kuitenkin muihin hommiin enkä pitkään aikaan kaivannut tanssia. Treenasin satunnisesti milloin mitäkin kunnes...tango. Argentiinalaisen tangon sosiaalinen ja improvisatorinen luonne tulivat täytenä yllätyksenä. Musiikin tulkitseminen on luontaista, mutta parin kanssa yhteyteen asettuminen oli uutta ja on aina seikkailu. Välillä on hurmaavaa asettua rauhassa ”vain seuraamaan”, mutta improvisoijana haluan löytää myös omaa tilaa. Siispä tavoitteena roolinvaihtoa! AdT:n hallitukseen tulin mukaan syksyllä 2018. Vastuullani on web- ja Facebook viestintää yhdessä Emman kanssa. Samantien osallistuin enemmän myös Frostbite-festivaalin järjestämiseen ja vuoden 2020 festivaalilla toimin yhtenä pääjärjestäjänä Emman (Murros)ja Karin (Kiiski) kanssa vastuullani erityisesti visuaalinen toteutus sekä markkinoinnissa että itse festivaalilla. 

Marija Prokhorova

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

jenna.jpg

Jenna Polvi

hallituksen varajäsen

Ikäni tanssineena löysin argentiinalaisen tangon vuonna 2014, ja sen parissa on tullut puuhattua tiiviisti viime vuodet. Toimin monipuolisesti Suomen paritanssi- ja tangokentällä erilaisissa opetus- ja organisoimistehtävissä, ja päädyin myös Adt:n hallitukseen edistämään maakunnallista yhteistyötä.

Vuoden 2017 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2017. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Vuoden 2017 toimintasuunitelma

Lue toimintasuunitelmamme vuodelle 2017.

Vuoden 2016 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2016. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Vuoden 2016 kevätkokous

Sääntöjen määräämä kevätkokous pidettiin toukokuussa 2016. Lue mitä jäsenet päättivät.

Vuoden 2016 toimintasuunitelma

Lue toimintasuunitelmamme vuodelle 2016.

Vuoden 2015 syyskokous

Sääntöjen määräämä syyskokous pidettiin marraskuussa 2016. Lue mitä Amigos del Tangon jäsenet päättivät.

Please reload

Jeve Jeprincev

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

135617456_1012465302578806_3667803372145

Heidi Johanna Sandborg

hallituksen varajäsen

Liikunnallisuus on ollut osa elämääni jo nuoruudesta lähtien. Hakeuduin töihin urheilukeskukseen. Myöhemmin toimin Åke Blomqvistin tanssikoulussa sekä kadettitanssiaisissa tanssinopettajana.

Myöhemmin erkaannuin paritanssikuvioista ja harrastin yksinomaan soolo tansseja; itämaista tanssia sekä flamencoa.

Tuli vuosien tauko tanssimiseen lasten syntymien jälkeen, opiskelujen sekä oman yrityksen pyörityksen myötä.

Oman itseni etsiskelyä, jatko-opintoja, elämää ekokosmetiikan sekä ekokampaamo maailman kehittäjänä ja pioneerina Suomessa ja maailmalla.

Vuonna 2018 kesällä suuntasin matkani kohti Summer Tango Camp - Kesäleiriä Petätykseen. Osallistuin argentiinalaisen tangon alkeiskurssille sekä toimin vapaaehtoistöissä siellä.  Siitä lähti matkani tähän argentiinalaisen tangon maailmaan. Olin hurmioitunut.

Vuonna 2019 toimin vapaaehtoisena yhdistyksen tanssitilassa El Aticolla

sekä Tango Frostbite-festivaaleilla harrastaja valokuvaajana.

Avasin tangoon liittyvän blogin 2020 – Intohimona argentiinalaisen tango  https://tangopassio.blogspot.com/

Argentiinalaisen tangon opettelu on ikuista oppimista. Pidän Milongojen rauhallisesta rytmistä.

Tämä ”matka” ei ole koskaan valmis. Se on kiehtovaa. Aina on tilaa löytää uutta itsessä, kohtaamisissa, taitojen opettelemisessa sekä heittäytymisessä tanssiin. Täällä ollaan J.