top of page

Tarinamme

Vuonna 1997 perustetun
Amigos del Tango ry:n tavoitteena on ylläpitää ja kehittää argentiinalaisen tangon harrastusta ja tuntemusta Suomessa.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Kiitos viestisi lähti / Thanks! Message sent.

Amigos del Tango on rekisteröity ja yleishyödyllinen yhdistys, joka pyrkii lisäämään argentiinalaisen tangon harrastusta järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja tiedottamalla argentiinalaiseen tangoon liittyvistä tapahtumista. 

 

Toiminta

Yhdistys järjestää milongoja eli tanssi-iltoja, joissa tanssitaan argentiinalaista tangoa, valssia ja milongaa levy- tai elävän musiikin säestyksellä. Amigos del Tangon tangoviikonloppuina ja leireillä on mahdollisuus opetella argentiinalaista tangoa sekä koti- että ulkomaisten opettajien opastuksella. Suurin vuosittainen tapahtuma on helmikuussa Helsingissä järjestettävä urbaani kansainvälinen argentiinalaisen tangon festivaali Tango Frostbite, joka kokoaa yhteen 300-400 argentiinalaisen tangon harrastajaa tanssimaan ja opettelemaan tangoa. Muita suuria tapahtumia ovat Kesäleiri, Helsinki Milonga Weekend, Tangosauna.

Yhdistys on vuokrannut ja kunnostanut jäsenistönsä käyttöön El Ático -tanssistudion sekä harjoitustilat, osoitteessa Kumpulantie 1 (8 krs), Helsinki. Siellä järjestetään milonga joka torstai klo 20.00-23:30 ja liki joka sunnuntaina klo 18-22. Aticon tapahtumista tiedotetaan tällä sivustolla sekä Facebookin sivulla https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Jäseneksi liittyminen

Kun haluat mukaan toimintaan, täytä verkkolomake (klikkaa tästä linkistä) Yhdistyksen jäsenenä saat sähköpostiisi jäsenkirjeen muutaman kerran vuodessa. Jäsenkirje sisältää tietoa tavanomaista suuremmista tapahtumista sekä kontakteja, koulutus- ja kurssitietoa, ym. Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus osallistua Amigos del Tangon järjestämään opetukseen; alkeiskursseille voit toki tulla myös olematta jäsen. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa/kalenterivuosi.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

Kausi 2022-2023

Syyskokous 2022 pidettiin 15.12.2022. Yhdistyksen puheenjohtajaksi esitettiin ja valittiin Pekka Kahri.  Yhdistyksen hallituksen jäseniksi ehdotettiin ja valittiin: Jani Keinänen, Tomi Liski, Jeve Jeprintsev, Maria Prokhorova ja Tatu Polvinen. Varajäseniksi ehdotettiin ja valittiin Julie Mears ja Sonja Örndahl.

Toiminnantarkastajaksi ehdotettiin ja valittiin Bernt Andreas Drange. Varatoiminnantarkastajaksi ehdotettiin ja valittiin Juha Vehviläinen.

Lue pöytäkirja täältä (tulossa)

HALLITUS
PK_pj.jpg

Pekka Kahri

puheenjohtaja

Kiinnostuin 2000-luvun alussa tangomusiikista ja muutaman vuoden kuluttua uskaltauduin kokeilemaan myös tanssia yhdessä puolisoni kanssa. HItaan aloittelun jälkeen innostuimme yhä enemmän ja kun tanssimahdollisuuksia Helsingissä, ensin Almacenissa ja sitten Aticolla, alkoi olla enemmän, tango vei lopullisesti mukanaan. Olen nyt ensimmäistä kertaa hallituksessa, aiemmin olen ollut host-tiimissä sekä yhdistyksen toiminnantarkastajana. Olen lähes aina paikalla Aticon viikkomilongoissa - varsinkin torstaisin - jolloin minulle voi hyvin kertoa tangotoiveista tai kysyä yhdistyksen toiminnasta.

078.JPG

Tomi Liski

hallituksen jäsen, sihteeri

Aloitin argentiinalaisen tangon harrastamisen vuonna 2009. Olemme siitä lähtien tanssineet yhdessä vaimoni kanssa aktiivisesti tangoa. Harrastuksemme on kuljettanut meidät mielenkiintoisiin paikkoihin ja olemme tutustuneet moniin mukaviin ihmisiin. Erityisesti olemme mieltyneet eri puolilla Eurooppaa järjestettäviin Encuentro-tangotapahtumiin. Olin Adt:n hallituksen jäsen jo 2010-luvun alkupuolella ja mukana El Áticon perustamisessa. Palaan nyt hallitukseen ja hoidan mm. tilavarauksia ja vuokrasopimuksia. Nähdään Áticolla!

13978331_10208896155213610_404465703_o.j

Jani Keinänen

hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

TP.jpg

Tatu Polvinen

hallituksen jäsen

Tango kosketti minua ensi kertaa joskus 2000-luvun alussa mutta jäi ajatusten tasolle; sillosessa pienessä kotikaupungissani ei ollut tarjolla tangon opetusta. Muutamien muuttojen, opintojen ja vihdoin koronan jälkeen sain mahdollisuuden siirtyä ajatuksista tekoihin. Pian löysin tieni Áticolle, mistä olen löytänyt paljon enemmänkin kuin upeat puitteet hienolle harrastukselle. Siitä lähtien tango on vienyt ja minä seurannut -ja vienyt. Vaikka aloitin harjoittelun viejän roolissa treenaan myös seuraamista, mikä on ollut valtavan hyödyllistä edistymiselleni. AdT:ssä aloitin siivoustiimissä ja kesäleirin järjestäjätiimissä, nyt myös hallituksen jäsenenä erityisesti nettisivuista vastaavana. Silloin tällöin milongoissa piirtelen myös tapahtumailmoituksia liitutaululle.

tangofi_etusivu.jpg

Maria Prokhorova

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

JM.jpeg

Julie Mears

hallituksen varajäsen

Tanssi on aina ollut lähellä sydäntäni, alkaen 6-vuotiaana jazz-, moderni- ja tap-tunneilla kotikaupungissani Torontossa, Kanadassa.

Keski-Suomessa asuessani kävin ja suoritin tanssipedagogiikan peruskurssin (25op) Jyväskylän kesäyliopistossa. Lavatanssikulttuuri tuli tutuksi ja afrotanssiakin testattiin. Olin muutaman vuoden paikallisen tanssiklubin hallituksen jäsen.

Matkani argentiinalaisen tangon parissa alkoi vuonna 2004 ja se yllättää ja ilahduttaa edelleen. Molempien roolien oppiminen on ollut erityisen kiinnostavaa ja suosittelen sitä lämpimästi.

Meillä on ihana tanssistudio ja mielestäni on tärkeää tarjota tunnelma, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi tasosta riippumatta.

279251256_5105028312895900_41703849079008773_n.jpg

Leila Oksa

Rahastonhoitaja

Pitkän paritanssien sekakäyttöhistorian jälkeen kotiuduin jokunen vuosi sitten tangomaailmaan ja El Áticolle. Miten hieno paikka meillä onkaan! Opettelen aktiivisesti sekä viemistä että seuraamista, ja kannustan kaikkia ainakin kokeilemaan toistakin roolia – edes siksi, että se lisää ymmärrystä ja empatiaa parin kamppailuja kohtaan. Lisäksi roolia vaihtamalla saa tanssista tuplasti iloa irti! AdT:ssä olin mukana ensin siivoustiimissä, nyt talousbyrokratian pyörittäjänä, praktikoiden organisoinnissa ja kesäleirin järjestäjätiimissä. Haluan vaikuttaa osaltani siihen, että uusien tanssijoiden olisi helppo tulla mukaan treenaamaan ja myös yhdistyksen toimintaan.

tangofi_etusivu.jpg

Jeve Jeprintsev

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

tangofi_etusivu.jpg

Sonja Örndahl

hallituksen varajäsen

Kuva tulossa

Minun tangotarinani alkoi vuonna 2012 Buenos Airesissa. Monen muun tanssijan lailla minullakin on salattu salsamenneisyys ja myös taustaa muista tansseista. Tangohulluus vei nopeasti mukanaan ja on toistaiseksi johtanut muun muassa matkojen suunnittelemiseen tangon ehdoilla ja säännölliseen DJ-toimintaan. Palaan nyt hallituksen varajäseneksi ja hoidan yhdistyksen viestintää. Tämän lisäksi olen mukana järjestämässä Frostbite-festivaalia ja muita tapahtumia.

VV.jpg

Ville Virmajoki

jäsenvastaava

Joskus 90-luvun lopulla näin Pacinon Naisen Tuoksu-leffan ja totesin, että "joku päivä..". Muutama vuosi sitten oikea tangomatka alkoi - ystäväni hoputti minut Nadia Tapian ja Daniel Valenzuelan peruskurssille ja lähti mukaan esiliinaksi, ja sen jälkeen tunneille "Vintille". Argentiinalainen tango on ensimmäinen tanssi, jota olen harrastanut, enkä juuri muuta kaipaa. Vuoden 2022 olin hallituksen varajäsen, yhdistyksen jäsenvastaava ja yksi vuosittaisen Kesäleirimme vastuujärjestäjistä - tänä vuonna jatkan kahdessa jälkimmäisessä tehtävässä.

bottom of page