Tarinamme

Vuonna 1997 perustetun
Amigos del Tango ry:n tavoitteena on ylläpitää ja kehittää argentiinalaisen tangon harrastusta ja tuntemusta Suomessa.

Lähetä viesti yhdistykselle:

Kiitos viestisi lähti / Thanks! Message sent.

Amigos del Tango on rekisteröity ja yleishyödyllinen yhdistys, joka pyrkii lisäämään argentiinalaisen tangon harrastusta järjestämällä erilaisia tilaisuuksia ja tiedottamalla argentiinalaiseen tangoon liittyvistä tapahtumista. 

 

Toiminta

Yhdistys järjestää milongoja eli tanssi-iltoja, joissa tanssitaan argentiinalaista tangoa, valssia ja milongaa levy- tai elävän musiikin säestyksellä. Amigos del Tangon tangoviikonloppuina ja leireillä on mahdollisuus opetella argentiinalaista tangoa sekä koti- että ulkomaisten opettajien opastuksella. Suurin vuosittainen tapahtuma on helmikuussa Helsingissä järjestettävä urbaani kansainvälinen argentiinalaisen tangon festivaali Tango Frostbite, joka kokoaa yhteen 300-400 argentiinalaisen tangon harrastajaa tanssimaan ja opettelemaan tangoa. Muita suuria tapahtumia ovat Kesäleiri, Helsinki Milonga Weekend, Tangosauna.

Yhdistys on vuokrannut ja kunnostanut jäsenistönsä käyttöön El Ático -tanssistudion sekä harjoitustilat, osoitteessa Kumpulantie 1 (8 krs), Helsinki. Siellä järjestetään milonga joka torstai klo 20.00-23:30 ja liki joka sunnuntaina klo 18-22. Aticon tapahtumista tiedotetaan tällä sivustolla sekä Facebookin sivulla https://www.facebook.com/elaticohelsinki/

Jäseneksi liittyminen

Kun haluat mukaan toimintaan, täytä verkkolomake (klikkaa tästä linkistä) Yhdistyksen jäsenenä saat sähköpostiisi jäsenkirjeen muutaman kerran vuodessa. Jäsenkirje sisältää tietoa tavanomaista suuremmista tapahtumista sekä kontakteja, koulutus- ja kurssitietoa, ym. Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus osallistua Amigos del Tangon järjestämään opetukseen; alkeiskursseille voit toki tulla myös olematta jäsen. Yhdistyksen jäsenmaksu on 25 euroa/kalenterivuosi.

Yhdistyksen säännöt

Täältä voit ladata yhdistyksen säännöt.

Kausi 2021-2022

Syyskokous 2021 pidettiin 28.11.2021. Yhdistyksen puheenjohtajaksi esitettiin ja valittiin Bernt Andreas Drange.  Yhdistyksen jäseniksi ehdotettiin ja valittiin: Jani Keinänen, Liina Nyholm, Tomi Liski, Jeve Jeprintsev, Maria Prokhorova. Varajäseniksi ehdotettiin ja valittiin Emma Murros ja Ville Virmajoki

Toiminnantarkastajaksi ehdotettiin ja valittiin Pekka Kahri. Varatoiminnantarkastajaksi ehdotettiin ja valittiin Juha Vehviläinen.

Lue pöytäkirja täältä

HALLITUS
bernt.jpg

Bernt Andreas Drange

puheenjohtaja

Olen tanssinut argentiinalaista tangoa niistä muinaisista ajoista lähtien, jolloin tanssimme CD-levyjen tahtiin eikä tiskijukkia ollut, ja kutsunkin itseäni usein tangovaariksi. Minulla on ollut ilo tanssia ja soittaa levyjä monissa tapahtumissa ja monissa maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella; sain kunnian toimia Bergenin tangoyhdistys Tango Abrazon puheenjohtajana, ja olen ollut mukana järjestämässä Bergenin tangomaratonia, Tangosaunaa ja montaa pienempää tapahtumaa. Puheenjohtajana tavoitteeni on kehittää yhdistyksen rakenteita yhdessä jäsenten kanssa ja luoda tangokulttuuri, jossa kaikki jäsenet, joilla on ideoita saavat tukea ja keinoja niiden toteuttamiseen menestyksekkäästi - ja niin että kaikilla on hauskaa.

11150978_10153282114239669_2105692901308

Emma Murros

hallituksen varajäsen

Ehdin harrastaa muita tanssilajeja monta vuotta ennen kuin suistuin tangohulluuden syövereihin: vielä vuosien kuluttuakin sen oireet aiheuttavat kuumeista treenausta ja toistuvaa tangomatkailua - ne tekivät minusta jopa tango-DJ:n. Olen ollut kauan mukana tekemässä AdT:n Facebook-viestintää, vastaan nykyään workshopviikonloppujen suunnittelusta, olen yksi Helsinki Milonga Weekend-tiimin alkuperäisjäsenistä ja osallistuin vuonna 2019 aktiivisesti Tango Frostbite-festivaalin järjestämiseen. Tango tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää yhteys sellaisten ihmisten kanssa, joihin emme juuri muissa ympyröissä törmäisi. Tangomusiikki sallii meidän myös kuvitella itsemme paikkoihin, aikoihin ja tilanteisiin, joita emme ehkä ole itse kokeneet. Kaikki tämä lisää myötätuntoa ihmisten välillä ja auttaa ymmärtämään paremmin myös omaa itseä - hyvää ja pahaa kaikissa meissä. Lisäksi tango on todella HAUSKAA - ehkä hauskimpia asioita, joita voi harrastaa täysin vakavalla naamalla. 

Marija Prokhorova

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

078.JPG

Tomi Liski

hallituksen jäsen

Aloitin argentiinalaisen tangon harrastamisen vuonna 2009. Olemme siitä lähtien tanssineet yhdessä vaimoni kanssa aktiivisesti tangoa. Harrastuksemme on kuljettanut meidät mielenkiintoisiin paikkoihin ja olemme tutustuneet moniin mukaviin ihmisiin. Erityisesti olemme mieltyneet eri puolilla Eurooppaa järjestettäviin Encuentro-tangotapahtumiin. Olin Adt:n hallituksen jäsen jo 2010-luvun alkupuolella ja mukana El Áticon perustamisessa. Palaan nyt hallitukseen ja hoidan mm. tilavarauksia ja vuokrasopimuksia. Nähdään Áticolla!

13978331_10208896155213610_404465703_o.j

Jani Keinänen

hallituksen jäsen

Aloitin tangossa 2002 Yhdysvalloissa asuessani tanssittuani ensin kilpatansseja. Aloitin myös kaupungissani milongan sekä aloitin toiminnan tiskijukkana samana vuonna. 2012 palasin Suomeen ja sittemmin olen ollut tiiviisti yhdistyksen toiminnassa mukana: suunnittelin ja johdin rakennustyön tanssisali Áticossa, ehdottamani nimi El Ático valittiin myös nimeksi, ja olen toiminut aktiivisesti tiskijukkana sekä DJ-koordinaattorina AdT:ssä. Olen ollut kesäleirin järjestäjätiimissä 2012 asti sekä myös toiminut äänivastaavana mm. Frostbitessa ja Tangosaunassa.

Liina_adt_pinkki.jpg

Liina Nyholm

hallituksen jäsen

Tanssitaustani on jazz- ja nykytanssin puolella, minusta piti tulla koreografi. Ajauduin kuitenkin muihin hommiin enkä pitkään aikaan kaivannut tanssia. Treenasin satunnisesti milloin mitäkin kunnes...tango. Argentiinalaisen tangon sosiaalinen ja improvisatorinen luonne tulivat täytenä yllätyksenä. Musiikin tulkitseminen on luontaista, mutta parin kanssa yhteyteen asettuminen oli uutta ja on aina seikkailu. Välillä on hurmaavaa asettua rauhassa ”vain seuraamaan”, mutta improvisoijana haluan löytää myös omaa tilaa. Siispä tavoitteena roolinvaihtoa! AdT:n hallitukseen tulin mukaan syksyllä 2018. Vastuullani on web- ja Facebook viestintää yhdessä Emman kanssa. Samantien osallistuin enemmän myös Frostbite-festivaalin järjestämiseen ja vuoden 2020 festivaalilla toimin yhtenä pääjärjestäjänä Emman (Murros)ja Karin (Kiiski) kanssa vastuullani erityisesti visuaalinen toteutus sekä markkinoinnissa että itse festivaalilla. 

Jeve Jeprincev

hallituksen jäsen

Teksti ja kuva tulossa

tangofi_etusivu.jpg

Ville Virmajoki

hallituksen varajäsen

Teksti ja kuva tulossa

279251256_5105028312895900_41703849079008773_n.jpg

Leila Oksa

Rahastonhoitaja

Kokeilin argentiinalaista tangoa ensimmäisen kerran vuonna 2014. Ihastuin, mutta jalkavamman vuoksi jouduin viettämään vielä muutaman vuoden ergonomisempien lajien (mm. angolalainen semba ja kizomba) parissa. Lopulta palasin kuitenkin tangoon. Opettelen aktiivisesti sekä viemistä että seuraamista, ja kannustan kaikkia ainakin kokeilemaan toistakin roolia – edes siksi, että se lisää ymmärrystä ja empatiaa parin kamppailuja kohtaan. Lisäksi roolia vaihtamalla saa tanssista tuplasti iloa irti! AdT:ssä olin mukana ensin siivoustiimissä, nyt talousbyrokratian pyörittäjänä. Haluan osaltani olla tekemässä yhdistyksestä ja El Áticosta helpommin lähestyttäviä uusille tanssijoille, joten olen jälleen järjestämässä koronan keskeyttämiä sunnuntaipraktikoita. Niissä myös parittomat pääsevät treenaamaan, ja kaikki voivat auttaa toisiaan oppimaan lisää ja kehittymään. Tangoyhteisön voimistuminen kun on meidän kaikkien etu.